Skriv din beskrivning här!

Julafton


Började julafton som alla andra år. Framför kaminen med julstrumpaöppning och fika. Mysig start!
Tog sedan en promenad till Gene fornby tillsammans med Ida och pappa. Grillade lite, njöt av den fina utsikten och solnedgången.

Några av mina fina klappar.

Vi kom hem lagom till Kalle Anka och mormor hade anlänt. Åt julbord, öppnade julklappar och hade det allmänt bra helt enkelt. Det blev en god jul!

Åre weekend

 
Spenderade första dagen i skidspåret i Vålådalen. Det var galet jobbigt så otränad som jag är men lyckades ta mig runt 7 km i alla fall. Åkte för det mesta själv eftersom Ida var en aning snabbare än mig. Blev vilse där ett tag också men annars var det skönt att röra på sig. Belönade oss själva med våffelbuffé på fjällstationen efteråt där de dessutom hade världens godaste te.
 
 
 
På söndagen tog vi en ridtur upp på fjället. Det var blåsigt och lite kallt men hur fint och mysigt som helst. När vi var som längst upp stannade vi och drack glögg och åt kakor. Kunde inte ha blivit bättre. På kvällen gick vi upp till fjällgården vid Tott efter liftarna stängt och tjuvåkte lite i VM6:an. Gömde oss för pistaren bakom snöhögar och jag var inte smidigast på snowboarden. Spännande första åk.
 
 
Måndagen spenderade jag i soffan med en film på förmiddagen till Ida slutat jobba. Vi drog då in till Östersund för enda chansen att julhandla. Hann med att köpa allt på de få timmar vi var där.
Jag tog Marulk på en ridtur själv dan efter medans Ida jobbade. Samma runda men ändå så bra. Så fort Ida slutat jobba satte vi oss i bilen för att åka genom snöovädret hem till Örnsköldsvik och julen. 

Walkin' in my winter wonderland

 
Sista veckan innan jul har varit stressig och mysig på samma gång. Våra fina lärare har bjudit på frukost och godis på nästan varje lektion. Som plåster på såren på alla uppgifter som måste in. Idag har vi inte haft några lektioner men vi har varit där ändå och repat inför musikalen. Vi har även gjort ett Es3a-schema för vårterminen. Insåg då att det inte är långt kvar alls till studenten. Helt sinnes! Idag hölls även den årliga Nolarevyn. Det är alltså våra lärare som gör en show där de driver med oss elever och skolan. Skrattade något kopiöst.. Inte nog med det så har marken blivit vit och julkänslan kan äntligen ta plats!

Storm överallt

 
Den första snön kom. Inte bara lite heller. Trots att den som alltid bara låg kvar en dag var det himla fint.
 
 
Var på min första studenfest som även blev min krogdebut. Army night. Tråkigt tema men himla kul ändå. Jag fick vara med mina finaste vänner och jag var gladast av alla!
 
 
Har även spenderat en del tid till att filma inför detta. Det har bara varit roligt. Musikalen kommer förresten att bli grym. Kom, kom, kom och titta!
 
 
Såhär såg det ut när vi hade söndags-rep inför musikalen. Chokladbollar och te för att lätta upp stressen. Fungerade ganska bra. Trots att vi inte var speciellt effektiva. Fast det är vi aldrig ändå så.
Tycker om min klass i alla fall.

London

 
25:e oktober lyfte planet från Umeå. Jag och Vera var exalterade över att resan äntligen blev av.
 
 
På hotellet blev trion komplett och vi var för glada. Startade därefter nästan alla våra dagar på Breakfast club som hade en gudomlig frukost. Trötta men glada tjejer.
 
 
Tror vi stod framför alldeles för många telefonkiosker och tog alldeles för många kort. Fina är dom i alla fall. Gatorna också. Vi gick omkring mycket på flera olika gator och det var otroligt fina byggnader. Jag ville aldrig därifrån.
 
 
Vi hade en stor tur med vädret. För jag såg inte av något regnigt och grått London som man hört så mycket om. Vi hade skinande sol och ca 20 grader varje dag. Vi kunde till och med gå med linne och kjol på kvällen. Underbart!
 
 
Vi åt på Jamie Oliver's sista kvällen vilket var obeskrivligt gott. För att inte tala om efterrätterna. (Som jag i och för sig bara smakade av de andra). Vi gick därifrån mätta och med varsin meny i vår hand. Bara för att de var fina.
 
 
Resan var så mycket mer än bara detta. Går inte att beskriva hur bra vi hade det. Vi gick på musikal, konstmuseum, shoppade. Mycket. Strosade omkring i parker och tittade på Big Ben. Där det var alldeles för mycket folk. Ville fly och det gjorde vi. Bort från folkmassorna till lugnare delar.
Det var en väldigt bra resa som jag skulle göra om. Jag hade bästa sällskapet så det kunde inte ha blivit bättre!

Tiden har varit frusen

 
PK borde egentligen få ett eget inlägg men detta får duga. Det var några av de 3 bästa veckorna i hela mitt liv. Jag fick umgås med dessa människor och ha de bästa befälen. Vi ägnade oss åt att stranda Burön med vår båt, ta signalmedaljer i morse och avsluta varje kväll med att skrika PKEKO i vårat logement. Vår skeppsafton blev underbar med det bästa PK-dopet någonsin. 
 
 
Jag har även hunnit fylla 18 under denna bloggtorka. Jag fick därmed världens finaste tårta. God var den också!
 
 
 
Rikstävlingarna i Stockholm är en annan höjdpunkt. Vi var de härligaste 11 personerna i ett och samma lag. Vi kämpade för Lungö och vann 3 priser. Morse, segling, laganda och gott kamratskap. Vi lämnade Stockholm med glada miner och slitna kroppar.